top5.jpg

Klasserna 1-9

Stenbackeskolan är en fristående grundskola med kristen profil. Detta innebär, förutom att vi arbetar efter grundskolans nationella styrdokument, också arbetar med självbild, synen på andra människor, värderingar och attityder utifrån vårt UNIK – dokument.

Vi har som målsättning att de elever som gått på Stenbackeskolan skall var väl rustade för fortsatta studier men också ha respekt för människors olikheter, både kulturellt och socialt.
Att skolan rustar eleverna väl för fortsatta studier bekräftas i de enkätsvar vi får från de elever som går på gymnasiet.

Vår målsättning är att de föräldrar som valt att låta sina barn studera på Stenbackeskolan skall känna sig delaktiga i sitt barns utveckling – både när det gäller kunskap, attityder och värderingar. Vi vill ha en respektfull och öppen dialog mellan hem och skola.

På Stenbackeskolan har vi små elevgrupper och därmed hög lärartäthet. Det gör att vi får mer tid för varje elev.

Vi tycker det är viktigt att elever och lärare har bra kontakt med varandra. Att det är så kan vi se i de utvärderingar som görs varje år. Exempel på elevkommentarer:

• Det bästa med Stenbackeskolan är gemenskapen mellan elever och lärare.”
  • ”Jag är tacksam för skolan. Jag fick tillbaka tron på mig själv när jag började på Stenbackeskolan.”
  • ”Vi får mycket uppmärksamhet.”

På Stenbackeskolan jobbar vi ofta ämnesövergripande, det gör att eleverna lättare ser helheter i sina studier. Som en del i undervisningen besöker vi ofta bibliotek och museum i kommunen.

På Stenbackeskolan arbetar vi åldersintegrerat.

Klass 8-9 åker vartannat år på en skol- och studieresa till Polen och Tyskland. På denna resa studeras den polsk historien och kulturen. Vi har vår bas i staden Krakow och därifrån gör vi dagsturer till bl.a. koncentrationslägret Auschwitz, den stora marknaden i Zakopane m.m. På hemresan åker vi via Berlin och är där under en dag. Totalt är resan åtta dagar.
Ett av syftena med denna resa är att eleverna skall få en ökad förståelse för vilka konsekvenser intolerans, diktatur och förtryck kan få.

Stenbackeskolan

• Är öppen för alla.
  • Är godkänd av skolverket.
  • Arbetar efter gällande läro- och kursplaner.
  • Är avgiftsfri.
  • Är lätt att komma till med den kommunala lokaltrafiken.
  • Arbetar aktivt för god arbetsmiljö.
  • Har ändamålsenliga lokaler för verksamheten.
  • Har nära till naturen.

Matsedel

MENY VECKA 7

Tandoorigryta med kalkon och basmatiris