skolgard.jpg

Klasserna 1-9

Stenbackeskolan är en fristående grundskola med kristen profil. Detta innebär, förutom att vi arbetar efter grundskolans nationella styrdokument, också arbetar med självbild, synen på andra människor, värderingar och attityder utifrån vårt UNIK – dokument.

Vi har som målsättning att de elever som gått på Stenbackeskolan skall var väl rustade för fortsatta studier men också ha respekt för människors olikheter, både kulturellt och socialt.
Att skolan rustar eleverna väl för fortsatta studier bekräftas i de enkätsvar vi får från de elever som går på gymnasiet.

Läs mer: Klasserna 1-9

Förskoleklass

Vad är förskoleklass?

Förskoleklassen är en frivillig skolform som ska stimulera varje barns utveckling och lärande, samt ligga till grund för den fortsatta skolgången.

Ett viktigt mål är att förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet ska knytas närmare varandra. Förskoleklassen är en verksamhet där två kulturer möts; grundskolans och förskolans. Lek, skapande, ett temainriktat arbetssätt och barnens egen nyfikenhet står, liksom i förskolan, i centrum för den pedagogik som tillämpas i förskoleklassen.
För att stödja barnens allsidiga utveckling följer förskoleklassen de riktlinjer som regeringen föreskriver i Lpo 94 (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet) samt Lpfö 98 (Läroplan för förskolan).

Läs mer: Förskoleklass

Fritidshemmet

Stenbackeskolans fritids

Vi vill att varje barn ska få uppleva en trygg vistelse på fritids. Vi vill att verksamheten ska vara rolig och stimulerande för barnen och ta till vara deras nyfikenhet och lust att leka & lära. Vår verksamhet utgår från barnens intressen och erfarenheter och anpassas till att barn har olika livsvillkor och förutsättningar. Vårt uppdrag är att förena omsorg och pedagogik på ett sätt som stödjer barnens fysiska, intellektuella, sociala och emotionella utveckling.

Detta innebär att vi erbjuder ett varierande innehåll i verksamheten med olika (både fria och planerade) inslag av lek, fysisk aktivitet, skapande verksamhet som drama, dans, bild och form och utforskande av omvärlden i form av studiebesök och utflykter med mera.

Läs mer: Fritidshemmet

Matsedel

MENY VECKA 7

Tandoorigryta med kalkon och basmatiris